Back to All Events

Yogisk dypdykk: Kinetic Awareness med Anette Torgersen

  • ad yoga Professor Dahls gate 24d 0260 Oslo Norge (map)

Kinetic Awareness (også kjent som ”ballarbeidet”) mindfulness through movement, utviklet av Elaine Summers på 1960-tallet, i New York. Kinetc Awareness er et somatisk bevegelsesarbeid som legger vekt på erfaringsanatomi, årvåken tilstedeværelse, tilgang til pusten og «jording». Nyttig for alle som underviser bevegelse innenfor fagfelt som yoga, dans, idrett, kroppsterapi, bodywork, m.m., der du behøver å utvikle din kinestetiske empati. Kinestetisk empati handler om å se, sanse og føle andres kropper i bevegelse. Kinetic Awareness-arbeidet er meditativt og dypt berikende og for alle bevegere som ønsker balanse mellom kropp og sinn.                                                                              

Kinetic Awareness bruker gummiballer av ulike størrelser for å legge til rette for frigjøring av dype muskelspenninger. En tilnærming som åpner for å utforske vårt bevegelsespotensial og dermed få tilgang til nye bevegelsesmuligheter, forbindelse med oss selv i bevegelse og kreativitet. Dette body-mind arbeidet fokuserer på å etablere hensiktsmessige måter å bevege seg på, fremme velvære, bevegelsesglede og flyt gjennom økt awareness in movement.

Konkret arbeider vi med: Kroppsmeditatsjon, Pustearbeid & Berøring, Langsomme bevegelse, Spenneningsregulering, Muskelfrigjøring (ballarbeidet).

På klassene vil vi se på ubevisste holdninger og bevegelsesmønstre som kan hemme vår vekst og potensial. Arbeidet gjør det mulig å frigjøre psykiske og fysiske spenninger, samt overgi oss til enkel nytelse av kroppen i bevegelse. Hensikten er å åpne opp for et autentisk bevegelses uttrykk, utvikle vår bevegelseskunnen og nære vår sanselighet og kroppslige intuisjon. 

Gjennom forankring i nuet og årvåken tilstedeværelse åpnes muligheter som kan bringe oss bortenfor vårt personlige bevegelsesspråk.

Å favne det liv som utspiller seg i din kropp og dens bevegelser er en intim affære, et møte med det dypt eksistensielle, din kjerne, din essens.

Yogisk dypdykk koster kr 450 eller 2 klipp. Inkludert for alle som har Yogi-abbonement.

49099494_10218113566052351_8640169564581134336_n.jpg

Anette Torgersen, Phd, underviser i Kinetic Awareness og Body-Mind Centering, begge ulike somatiske bevegelsesmetoder med vekt på erfaringsanatomi/experiential anatomy. Anette har undervist Kinetic Awareness på høyskoler og universiteter, innenfor dans, teater, opera, idrett og friluftsliv m.m. de siste 20 årene.

Earlier Event: March 13
Yogisk dypdykk: Strekke
Later Event: April 10
Yogisk dypdykk: Strekke del 2