Back to All Events

Retreat: Akkurat nå. Akkurat her.


  • "Månero" i nærheten av Storefjell høyfjellshotell på Golsfjellet (map)
P1370250.jpg

Velkommen til en retreat med meg på Golsfjellet, Akkurat nå. Akkurat her.


“Every moment, if properly utilized, has the potential to transcend space and time.”
Haresh Sippy

Dette blir en spennende reise fra torsdag ettermiddag til søndag formiddag. Vi fordyper oss i yogiske øvelser, avspenning, kontemplasjon, meditasjon og samtaler. Hensikten er å komme nærmere en kjerne i oss, et dypere lag i vår natur som aldri endrer seg og som kan overraske oss med sine egenskaper og muligheter. Denne kjernen ligger hinsides naturen vi utfolder i vårt daglige virke. Vi trenger omgivelser og forutsetninger som legger til rette for at en slik dypere kontakt oppstår og opplevelsen av hvem vi er og hva som er mulig, trer frem.

Selv om dette er yoga, trenger vi ikke strekke oss langt, mestre krevende stillinger eller forstå vanskelige filosofiske ideer. Hemmeligheten er å ta på alvor hver ting vi gjør, øyeblikket vi er i, stedet vi befinner oss på. Stille noen viktige spørsmål. Stille oss til rådighet for svar. Ha betingelser som gjør at svarene oppstår. Dette er en klassisk yogisk øvelse som kalles Atma vichara, som betyr bevisstgjøring eller studie av en selv. Ved å vekke undring og tillate svar, kan denne øvelsen ta oss langt i en utvidet opplevelse av omgivelsene og oss selv.

Vi samles i et nydelig studio kalt Månero, bygget av min venninne og kollega, Karin Vestenfor, rett ved siden av hennes hytte på Golsfjellet. Her pågår alle yogaøktene og vi spiser frokost og middag sammen. Maten er vegetarisk og laget for å understøtte den gode yogiske prosessen. Vi bor i hytter i nærheten og her kan du ordne egen lunsj, eventuelt matpakke til fjelltur.

Programmet følger en rytme i dagen. Første yogaøkt er en rolig oppvåkning med pust og meditasjon. Så inntar vi samlet en lett frokost hos Karin. Mens solen ennå står høyt på himmelen, følger vi en dynamisk praksis. Tidlig ettermiddag står til egen disposisjon med muligheter for tur i fjellet.

I siste økt før middag, vender vi innover i det jeg kaller Madhyayoga. Bevegelsene er primært i det indre landskap, med fordypning i pust og tilstedeværelse. Middagen spiser vi i fellesskap og kvelden er åpen for samtale om det som opptar oss eller for å nyte eget selskap.

Intensjonen er legge til rette for en reise alene og sammen, hvor du får noen dager utenfor hverdagens vante rammer, hvor noe mer i deg kan vokse frem og bli tydelig. Du kan reise hjem og møte din hverdag med et nytt blikk og kanskje gjøre en endring som trengs?

Jeg gleder meg til å dele av det jeg har høstet gjennom mange års erfaring i liv og i praksis og til å ta del i det du tar med og det vi opplever sammen. Dette er en reise vi gjør hver og en, som blir forsterket av samværet med hverandre. Hjertelig velkommen!

Program

Torsdag
kl. 16.30 - 18.30 Ankomstyoga
kl. 19 Felles middag
kl. 20 Velkommen og felles samtale

Fredag og lørdag
kl. 08.00 - 09.15 Pust, strekk og meditasjon
kl. 09.30 Felles frokost
kl. 11.00 - 13.00 Frisk yogapraksis
kl. 13.00 - 16.00 Egentid
kl. 16.30 - 18.30 Madhyayoga, restorative
kl. 19 Felles middag
kl. 20 Felles samtale evt. egentid

Søndag
kl. 08.00 - 09.15 Pust, strekk og meditasjon
kl. 09.30 Felles frokost
kl. 11.00 - 13.00 Frisk yogapraksis
kl. 13 Felles lunsj før avreise

Sted: “Månero”, Veslestølsvegen 9, 3550 Skutuset

Pris: kr 4100 inkl. frokost og middag hver dag. Deltagerne tar med mat til egen lunsj.

Losji: ca. kr 1200 - 1300 - i omkringliggende hytter, enkel og god standard.

Maks. 8 deltakere.

Påmelding: Trykk “påmelding”, så sender jeg faktura. Din plass er sikret når betaling er mottatt. Ønsker du del-betaling, kan det ordnes.