Vårens høydepunkter på ad yoga

 
171120-Yoga_Briskeby_UtenBlitz-8.jpg

Her er det spennende tider, med utvidelse og økt intensitet. I tirsdagsklassen er det yrende liv og deltakelse. Den siste måneden har veggene bokstavelig talt vært dekket av ivrige yogier som utforsker håndstående og andre omvendte balanser. Det er trygt å ha veggen der og fint å ha hverandre som partnere og støttespillere.

Den nye klassen Grunnleggende yoga på onsdager har etablert seg og neste Yogisk dypdykk er på trappene. For helt nye yogier gjelder introduksjonstilbudet 5 første klasser for kr 750. Kom gjerne innom eller tips noen som kan ønske yoga som en del av hverdagen. 

På den personlige fronten er jeg også i god utvikling – eller.....?

Den siste måneden er jeg blitt fan av Lady Gaga. Ja, du leste riktig!

Det begynte med filmen A Star is Born – det er ikke særlig radikalt å like den; jeg gjør det også! Det er noe med skaperkraften og gleden som filmen viser og vekker og hvordan hele filmen oppstod.

Dette er regidebuten til skuespiller Bradley Cooper. Han har også vært med å utvikle manus og han spiller hovedrollen selv. I tillegg har han utviklet sitt musikktalent og sin stemme til å bli en rockesanger som synger mot, ikke mindre enn, Lady Gaga! Sammen skaper de en kjærlighetshistorie som rører hjertet med musikk som gjør likedan. Å sette igang med dette prosjektet viser et vågemot som savner sidestykke og i hele filmen er det en livsnerve og skaperkraft som treffer.

Etter å ha sett filmen, ble jeg nysjerrig på Lady Gaga. Hvem er hun? Hva gjør hun? Hva driver henne? Også her har jeg fått kraftig bakoversveis: for et talent, en skaperkraft, et vågemot! Hun har en helt egen og særdeles kraftfull stemme, både lydmessig og innholdsmessig. I tillegg har denne damen en visjon. Hun har et brennende ønske om å våge å være hele seg selv og vise dette til omverden og støtte andre i å våge det samme. Og likefullt er hun sitt sanne, kjærlige selv, ydmyk, genuint glad i menneskene rundt seg. Etter å ha hørt, sett og lest en del fra denne damen, ladyen, er jeg overbevist om at hun ikke er drevet av ambisjon alene, men bærer en visjon, et ildfullt ønske om å nå ut, berøre andre og hjelpe til å skape en bedre verden. Hun bærer sitt motstridende navn med rette; hun er virkelig en DAME og hun er en ganske gal, sær og annerledes skapning med en helt særegen kraft.

Dette inspirerer meg for tiden og kanskje har det gitt litt futt i undervisningen også?

Grunnleggende yogapraksis

Onsdager kl. 17.00 - 18:30 

I denne klassen går vi grundig gjennom enkle øvelser. Klassen passer for nye og erfarne yogier. Her finner du ro og kontakt med det du gjør, du får god veiledning og plass til å utfolde deg.. 

Inviter gjerne venner eller kjente som ønsker å starte med yoga til denne klassen.

Jeg har laget denne videoen som jeg håper inspirerer deg og andre til å komme. Den må du gjerne dele:

Yogisk dypdykk: Strekke

Onsdag 13. mars kl 19.00 - 21.00

En workshop med med fordypelse i å strekke. Her kan du få spennende oppdagelser av hva det vil si å strekke kroppen og deg selv. 

Spennende gjestelærere:


Kinetic Awareness med Anette Torgersen

Onsdag 27. mars kl 19.00 - 21.00

Kinetic Awareness er et avspenningsarbeid med bruk av baller. Anette har doktorgrad i pedagogikk basert på Kinetic Awareness og vi er heldige som får delta i en  praksis under hennes hjertevarme og kyndige veiledning. Her vil du definitivt finne ro, bli inspirert og lære mer.

 

Continuum Movement: Hjertets tilhørighet med Tone M. Gilje (helg)

Fredag 26. april kl 18.00 - 21.00
Lørdag 27. april kl 10.00 - 16.00
Søndag 28. april kl 10.00 - 16.00

 

Tone Gilje kommer tilbake 26. - 28. april med Continuum movement. Tittelen denne gangen er Hjertets tilhørighet.

Vi undersøker relasjonen mellom hjerte, hjernen og ansiktet. Blir mer oppmerksom på ”hjertefeltet” i oss selv og andre. Lytter til lyden av hjertet og blodets bevegelser, dets lengsler og tilhørighet.

Vårmåneden mars er her. Snart er det vårjevndøgn og lyset strømmer inn gjennom vinduer og hjerter. La oss stå stødig og la lyset skinne, på oss og ut fra oss.

Velkommen til yogapraksis!

Annette

 
refleksjonerAnnette Dyvi